Logo Utrecht University

Fieldwork education innovation

News

Onderwijsontwerp en rapportages mobiele technologie voor excursies en veldwerk

Het afgelopen jaar heb we diverse excursies en veldwerken ontwikkeld, waarbij studenten zelfstandig aan de slag gaan. Deze zijn ondersteund met online e-lectures, digitaal lesmateriaal en digitale kaarten op tablets en smartphone en digitale data-verzamel technieken (mobiel GIS). Bij alle excursies is de meerwaarde ervaringen van deze technieken voor docent en student onderzocht.

De resultaten van deze evaluatie en ervaringen uit het ontwikkelproces delen we graag. We hebben een onderwijsontwerp geschreven met onderwijskundige achtergrond, overkoepelende doelen van het project en een samenvatting van de evaluaties. Dit ontwerp eindigt met ontwerprichtlijnen. Daarnaast is per excursie een gedetailleerder rapport beschikbaar. Alle rapportages staan op de volgende pagina: https://fieldwork.geo.uu.nl/output/reports/